Recycle Sint 2021 in Bennekom

19 november in Bennekom

Wie: Projectgroep van Duurzaam Bennekom
Waar: De Brink, Brinkstraat 39
Wanneer: 19 november 2021
Inleveren speelgoed: 17:00 tot 19:00 uur
Uitzoeken speelgoed: 19:30 tot 21:30 uur 

Van ruilen komt huilen? Nee hoor! Ons motto: ruilen is het nieuwe kopen. Vanuit Duurzaam Bennekom organiseren we daarom dit jaar voor het eerst de Recycle Sint speelgoed ruilmarkt. 

Hoe werkt het?

  • Lever tussen 17:00 en 19:00 je verzamelde speelgoed in (uiteraard netjes en schoon: een ander moet het graag kado willen krijgen).
  • Voor je ingeleverde speelgoed krijg je ruilmunten.
  • Tussen 19:30 en 21:30 kun je voor de waarde van je ruilmunten speelgoed uit komen zoeken.
  • Aan het einde van de avond wordt alles wat overblijft aan een goed doel geschonken.
  • Als je graag speelgoed inlevert maar niks meer uit wilt zoeken, dan mag je je ruilmunten in de pot doen. 
  • Als je dit jaar nog niks kunt inleveren, maar wel iets nodig hebt dan mag je uit de pot ruilmunten halen om een kadootje uit te zoeken. 


TIP: betrek je kinderen bij een duurzaam Sinterklaasfeest!

Om de kinderen ook actief te betrekken bij het recyclen van speelgoed heeft Recycle Sint een mooie tip: laat de kinderen een doos vullen met speelgoed waar ze niet meer mee spelen en zet deze bij de schoen. Sinterklaas zal de doos meenemen en het speelgoed verdelen onder andere kinderen. Hij weet tenslotte waar alle kindjes blij van worden. Op deze manier kunnen kinderen zelf ook een aantal stukken tweedehands speelgoed krijgen uit de dozen van andere kinderen.

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. 

 

Voor vragen mail [email protected]

 

Wil je ook meehelpen?

Vind je het leuk om op de avond zelf achter de schermen mee te helpen met de organisatie van de Recycle Sint Bennekom? Meld je dan via de knop hieronder aan als vrijwilliger.