Recycle Sint 2022 in Bennekom

NOVEMBER 2021 - BENNEKOM - 
Geannulleerd in 2021, georganiseerd in 2022!

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Namens Duurzaam Bennekom organiseren we daarom de Recycle Sint speelgoedruilmarkt in 2022.

 

Duurzaam Bennekom wil verduurzamen en heeft het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Bennekom. Daarnaast is het fijn dat de speelgoedstapel in eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en haar eigen kinderen worden weer verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. 

 

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’  is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

 

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee. 

 

De speelgoedruilmarkt in Bennekom vindt plaats op 19 november in de Brink. Tussen 17:00 en 19:00 kan er speelgoed worden ingeleverd en tussen 19:30 en 21:30 kan er speelgoed worden uitgezocht. Mocht je speelgoed alleen speelgoed willen inleveren dan mag dat ook. Het ruiltegoed komt dan beschikbaar voor mensen die graag iets uitzoeken, maar zelf niks kwijt kunnen. Voor vragen mail [email protected]

Terug naar het nieuwsoverzicht