Start ondernemers-café

Start ondernemerscafé: 

Duurzaam Ondernemen Bennekom 


4 DECEMBER 2021 - Een paar weken geleden was ik op de eerste bijeenkomst van Duurzaam Bennekom en hoorde ik wat voor initiatieven er allemaal in Bennekom zijn. Daarnaast gaf de inleider van die avond Paul Schenderling nog wat andere voorbeelden die ook mogelijk zijn. Als ondernemer is mij het ondernemerscafé bijgebleven. Toen ik bedacht wat de huidige ontwikkelingen zijn waar ondernemers mee te maken hebben kwam de gedachte van een ondernemerscafé nog dichterbij. Een schaarste aan grondstoffen, stijging van de kosten, een tekort aan goed personeel, logistieke problemen, steeds hogere klimaatdoelstellingen, een snel ontwrichte economie bij een pandemie, een onbetrouwbare overheid met toenemende regels.

Hoe mooi zou het zijn dat we met lokale ondernemers stapjes kunnen zetten naar een robuust, duurzaam bedrijfssysteem. Waar we op zoek kunnen gaan naar nieuwe verdienmodellen, gemotiveerd personeel kunnen vinden en houden, een aantrekkelijk werkgever of opdrachtgever  zijn, we een aantrekkelijk bedrijf zijn voor overheid, banken en andere stakeholders en we de overheid met hun regelgeving een stap voor zijn.
Mogelijk heb je nog vragen zoals hoe gaan we dit dan doen? Ik ben toch veel te klein voor duurzaam ondernemen? Ik heb het veel te druk, waar haal ik de tijd vandaan? Dat is logisch maar bij ondernemen horen ook stappen zetten, risico’s nemen en nadenken over de houdbaarheid van je bedrijf. Ik ben afgelopen tijd al langer met dit thema bezig en heb een methode ontwikkeld die we kunnen gebruiken. Daarnaast trekken we samen op en leren we duurzaam ondernemen met vallen en opstaan.

Kortom, december met al zijn feestdagen, geven een mooi moment om hier over na te denken. Ben je geïnteresseerd in deelname, lijkt je het leuk mee te helpen met organiseren of heb je nog vragen? Meld dit via het contactformulier van Duurzaam Bennekom.

Jacob Haalstra 

Terug naar het nieuwsoverzicht