Agenda

Bennekomse initiatieven

Geplande activiteiten

Zaterdag 6 juli 2024 - Afval prikken

De ruim 40 leden van de Zwerfafval-brigade Bennekom Dorp komen elke maand bij elkaar om samen voor een schoner centrum van Bennekom. Ook meeprikken? Klik op onderstaande knop en stuur Erik Basset een berichtje ([email protected]).


Wie: Zwerfafval-brigade Bennekom Dorp
Waar: Verzamelen bij de muziektent
Wanneer: Elke eerste zaterdag van de maand om  11:00 uur: 3 augustus, 7 september, 28 september (Landelijke opschoondag), 5 oktober, 2 november, 7 december.
In de zomermaanden ook op derde maandag van de maand om 19.30: 15 juli (5 jarig jubileum), 19 augustus 

Zaterdag 13 juli 2024 - Repair café Ede in Bennekom

Repair Café Ede is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. Dat reparatiekennis wil behouden én – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt wil versterken. Elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom. 


Wie: Repair café Ede in Bennekom
Waar: De Ontmoeting, Emmalaan 1.
Wanneer: elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:30 uur: 10 augustus, 14 september, 12 oktober.

Nederlandse initiatieven

Van maart t/m oktober - Het NK Tegelwippen 2024 - Heel Holland wipt

Het wipseizoen is bijna begonnen: van 21 maart t/m 31 oktober spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden! Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen (gevel)tuin!

Maandag 22 april 2024 - Earth Day

De Dag van de Aarde is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Zaterdag 20 september 2024 - World Cleanup day 

 

Samen het verschil maken, dat is waar World Cleanup Day om draait. Nederland Schoon steunt dit mooie initiatief van Plastic Soup Foundation. Op zaterdag 20 september gaan over de hele wereld mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op én een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren! 

Najaar 2024 - Nationale Duurzame Huizen Route

Wil jij aan de slag met het duurzaam maken van je woning? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Dit jaar kun je op  weer op bezoek bij een duurzame woning in de buurt, de elfde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route!

Ken je nog een duurzaam initiatief?

Laat het ons weten! 
We horen het graag als er meer initiatieven zijn die hier passen.