Agenda

Bennekomse initiatieven

Donderdag 12 oktober 2023 - Verkiezingsdebat duurzaamheid

Ruim een maand voor de nationale verkiezingen duiken we in de echte duurzaamheid van partijprogramma's. Hoe toekomstbestendig zijn de plannen? En wat zijn de gevolgen van uw stem? We bespreken het graag samen met jullie allemaal. Kom langs en praat mee!

Wat: Verkiezingsdebat
Wie: Open voor alle geïnteresseerden
Wanneer: Donderdag 12 oktober
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur, inloop 19:45 uur
Waar: 't Kerkheem

Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 - Kinderkledingbeurs Bennekomse Schatten

In het najaar van 2023 organiseert Stichting Bennekomse Schatten in ‘De Brink’ (Brinkstraatkerk), Brinkstraat 39 te Bennekom de voorjaarseditie van de kinderkledingbeurs. De beurs is er voor kinderkleding in de maten 74 t/m 176. Kom jij ook?


Wie: Bennekomse Schatten
Waar: ‘De Brink’ (Brinkstraat 39), ingang Krulweg, toegang is gratis
Wanneer: Vrijdag 6 oktober van 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag 7 oktober van 09:00 – 13:00 uur

Zaterdag 7 oktober 2023 - Afval prikken

De ruim 40 leden van de Zwerfafval-brigade Bennekom Dorp komen elke maand bij elkaar om samen voor een schoner centrum van Bennekom. Ook meeprikken? Klik op onderstaande knop en stuur Erik Basset een berichtje ([email protected]).


Wie: Zwerfafval-brigade Bennekom Dorp
Waar: Verzamelen bij de muziektent
Wanneer: Elke eerste zaterdag van de maand om  11:00 uur: 7 oktober, 4 november,  2 december 

Zaterdag 14 oktober 2023 - Repair café Ede in Bennekom

Repair Café Ede is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. Dat reparatiekennis wil behouden én – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt wil versterken. Elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom. 


Wie: Repair café Ede in Bennekom
Waar: De Ontmoeting, Emmalaan 1.
Wanneer: elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:30 uur: 14 oktober, 11 november,  9 december

Zaterdag 14 oktober 2023 - A Rocha Bennekom

A Rocha Ede-Bennekom heeft het beheer gekregen over het natuurgebied ‘Franse Kamp’ (Fransekampweg 1 in het Bennekomse bos). Het is een oud-defensie terrein dat nu verlaten is en door hekken afgesloten voor publiek. Dat betekent dat de natuur haar gang kan gaan!

Tijdens de natuurwerkdagen – iedere tweede zaterdag van de maand – is het onze taak om de diversiteit van flora en fauna op de Franse Kamp vast te houden. We zorgen dat poelen open blijven, we de bomen in toom houden (snoeien en zagen) en halen ongewenste plantengroei weg. Om te weten wat in ons mooie 2,5 hectare tellende natuurgebied leeft, zijn we begonnen met de verschillende soorten planten en dieren te inventariseren. Dat leverde al heel wat interessante vondsten op. 


Wie: A Rocha Bennekom
Waar: Fransekampweg 1, Bennekom
Wanneer: Elke 2e zaterdag van de maand: 14 oktober, 11 november,  9 december om 13:00 uur

Vrijdag 3 november RecycleSint 2023 - Bennekomse Schatten

Recycle Sint is een speelgoedruilmarkt. Speelgoed waar jouw kinderen niet meer mee spelen, lever je in. Met de waardebonnen die je daarvoor krijgt zoek je weer ‘nieuw’ speelgoed uit.


Wie: Bennekomse Schatten
Waar: ‘De Brink’ (Brinkstraat 39), ingang Krulweg, toegang is gratis
Wanneer: Vrijdag 3 november 

Nederlandse initiatieven

Van maart t/m oktober - Het NK Tegelwippen 2023 - Heel Holland wipt

Het wipseizoen is weer begonnen: van 21 maart t/m 31 oktober spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden! Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen (gevel)tuin!

Zaterdag 22 april 2023 - Earth Day

De Dag van de Aarde is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Zaterdag 16 september 2023 - World Cleanup day 

 

Samen het verschil maken, dat is waar World Cleanup Day om draait. Nederland Schoon steunt dit mooie initiatief van Plastic Soup Foundation. Op zaterdag 17 september gaan over de hele wereld mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op én een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren! 

29 oktober en 5 november 2023 - Nationale Duurzame Huizen Route

Wil jij aan de slag met het duurzaam maken van je woning? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Dit jaar kun je op 29 oktober en 5 november weer op bezoek bij een duurzame woning in de buurt, de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route!

Ken je nog een duurzaam initiatief?

Laat het ons weten! 
We horen het graag als er meer initiatieven zijn die hier passen.