23 november 2022 inspiratieavond Energie

 

13 Februari 2023 Update klimaatklussen: wegens groot succes kunnen we geen nieuwe adressen meer aannemen en uitvoeren in deze periode. Later dit jaar zal worden er nieuwe plannen gemaakt voor een nieuwe serie klimaatklussen in het najaar 2023. 

 

NOVEMBER 2022 BENNEKOM - verslag Inspiratieavond


In een volle zaal met meer dan 100 aanwezigen hebben we een inspirerende avond gehad van Duurzaam Bennekom en diverse experts. Vanuit de gemeente Ede waren wethouder Arnold Versteeg, Dorothé Jacobs (projectleider aardgasvrijewijken) en Energieloket aanwezig. De lange termijn plannen voor de transitie naar aardgasvrij Bennekom in 2050 werd geschetst. Daarnaast zijn er plannen omschreven voor de kortere termijn. Gerard Buizer presenteerde een praktisch overzicht over het verduurzamen van je woning. De verduurzaming kan starten met gedrag en kleine aanpassingen: gebruik van een P1 meter (www.homewizard.nl) kan al veel inzichten en kansen opleveren.

Tijdens de bijeenkomst is door de wethouder een cheque van 5.000 EURO aan Duurzaam Bennekom overhandigd als subsidie om energiebesparing te stimuleren. In de komende maanden gaan we op de 3e zaterdag van de maand we met klimaatklussers (meld je aan!) langs huizen die te kampen hebben met hoge energieverliezen en met dit subsidiegeld worden materialen aangeschaft. Kent u adressen waar klimaatklussen nodig zijn of wilt u zelf helpen met klimaatklussen? Laat het ons weten!

Een kopie van de presentaties zal worden gedeeld via de Nieuwsbrief. Stuur een mail naar [email protected] als u deze ook wilt ontvangen.

Sprekers: 

  • Arnold Versteeg - wethouder duurzaamheid gemeente Ede 
  • Dorothe Jacobs - projectleider aardgasvrij gemeente Ede
  • Gerard Buizer - adviseur energiebesparing 
  • Gerben Spies - woont aardgasvrij in Bennekom in een jaren 70 woning


Waar: De Brink, Brinkstraat 39 in Bennekom
Wanneer: 23 november 2022 - 20:00 tot 22:00 uur (inloop 19:45 uur)

Richting 2050 worden alle woningen in Nederland aardgasvrij, zo ook in Bennekom. Dat is natuurlijk goed voor het klimaat, daarom is het ook onderdeel van het Klimaatakkoord, maar geeft ook kansen voor energiebesparing vandaag de dag. Welke plannen heeft de gemeente Ede voor het aardgasvrij worden van Bennekom? En welke implicaties heeft dat voor uw woning? Dan weet u ook waar u vandaag al mee kunt beginnen.
 

Naast een aantal inspirerende en verhelderende presentaties, splitsen de aanwezigen op de avond ook uiteen in vier groepen. Elke groep behelst een ander thema rond energie in huis en gaat in gesprek met u. Dus heeft u een vraag over energiebesparing, monitoring, aardgasvrij wonen of een buurt-oplossing? Stel de vraag en start het gesprek richting een oplossing! 

Bovendien wordt er een persoonlijk verhaal gedeeld door een aardgasvrije Bennekommer. Afgelopen zomer is deze jaren 70 woning volledig overgegaan op elektrische verwarming met een warmtepomp. Waar loop je tegenaan bij zo'n verbouwing? En wat kunnen andere Bennekommers hiervan leren? 

Terug naar het nieuwsoverzicht