Verkiezings-debat duurzaamheid

SEPTEMBER 2023 - De nationale verkiezingen komen er snel aan, daarom organiseren we namens Duurzaam Bennekom een thematisch verkiezingsdebat op 12 oktober 2023. Onder begeleiding van duurzaamheidsexpert Remko Zuidema gaan lokale vertegenwoordigers van landelijke partijen met elkaar en met jou in gesprek. Over hoe de toekomst van voeding en energie eruit kan zien bijvoorbeeld. Van hoe we reizen, en van hoe we Bennekom, Nederland en de wereld een fijne plek houden om te wonen. Wat is volgens de partijen de invloed van het voorgestelde beleid richting een toekomstbestendige gemeente Ede en Bennekom?

Wat: Verkiezingsdebat duurzaamheid
Wie: Open voor alle geïnteresseerden
Wanneer: Donderdag 12 oktober
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur, inloop 19:45 uur
Waar: 't Kerkheem 

Weet jij al wat jouw partij doet om Bennekom toekomst-bestendig te maken? Kom ook!

Moderator

We hebben Remko Zuidema (Remko Zuidema - Thema-afdeling D66 Duurzaam), voorzitter thema-afdeling D66 Duurzaam in Nederland, maar voor de avond neutraal duurzaamheidsexpert, bereid gevonden om de avond te modereren. Ook is hij vertegenwoordiger voor het Duurzaamheidsoverleg Politieke Partijen (DoPP) wat onder meer de "Bouwstenen voor het Duurzaam Regeerakkoord" heeft aangeboden aan de coalitiepartners (https://klimaatweb.nl/nieuws/bouwstenen-voor-een-gezamenlijk-groen-regeerakkoord-samen-kom-je-verder/). 

Programma 

Het voorlopige programma is als volgt opgebouwd:
- 19:45 uur - Inloop met koffie.
- 20:00 uur - Opening door Remko Zuidema en voorstelronde partijen.
- 20:15 uur - Eerste debatronde: thema's energie & mobiliteit.
- 20:45 uur - Vrije vragenronde vanuit de zaal.
- 20:10 uur - Tweede debatronde thema’s natuur & voeding.
- 21:30 uur - Afsluiting, mogelijkheid tot napraten met drankje. 

We verwachten, net als bij eerdere bijeenkomsten die zijn georganiseerd, een goed gevulde zaal in het Kerkheem. We nodigen daarbij expliciet zowel kerkelijk als niet-kerkelijk Bennekom uit. 

Wees allen welkom!

Terug naar het nieuwsoverzicht