Verslag inspiratieavond #3 Voeding:
Lokaal & gezond

28 SEPTEMBER 2022 - In een goedgevulde zaal in de Brink zijn 30 mensen bij elkaar gekomen om geïnspireerd te worden door het gezonde en lokale voeding. Er waren gezonde en duurzame versnaperingen van Streekwaar en we zijn geïnspireerd door het persoonlijke verhaal van Jessica Koomen. Met veel nieuwe plannen en ideeën gaan we in Bennekom aan de slag!

Pilots in Bennekom

Bij de sessies in juni en op 28 september zijn de volgende brainstorm ideeën bedacht en een klein team zal deze verder uitwerken:

  • Aandacht voor eigen moestuin (workshops) of buurtmoestuin
  • Planten en stekjes markt
  • Gezonde en duurzame recepten in Bennekoms Nieuwsblad
  • Vrijdag markt met Streekwaar producenten
  • Idee voor een voedselbos, Plök initiatief of connectie met Heerenboer Ede
  • Groentemarkt in zomermaanden
  • Gezonde voedselpakket en fruit
  • ...


Wil je meedoen? Mail dan naar [email protected] 
 

Terugkijken

Hier vind je een link naar de presentaties van:

Een gezondere en duurzamere eetomgeving in Bennekom

Hoe kan de fysieke en sociale omgeving in Bennekom mensen helpen om gezondere en duurzamere eetkeuzes te maken? Om dit vraagstuk aan te pakken zijn er in juni door initiatieven-aanjager 'Duurzaam Bennekom' en promovendus Reinoud Moojen van de Universiteit Utrecht co-creatie sessies georganiseerd. Tijdens deze co-creatie sessies werd er door inwoners, initiatiefnemers, lokale ondernemers en onderzoekers samengewerkt om dit vraagstuk aan te pakken.

Om de eerste resultaten van dit co-creatie proces te belichten is er op 28 september door 'Duurzaam Bennekom' en Reinoud Moojen een inspiratiesessie georganiseerd. Tijdens deze inspiratiesessie werd de invloed van de eetomgeving uitgelegd en hoe die invloed positief veranderd kan worden. De aanwezigen waren het er over eens dat het in Bennekom steeds lastiger wordt om eetkeuzes te maken die gezond en duurzaam zijn. Zo werd tijdens de inspiratiesessie bewustzijn rondom het onderwerp vergroot en werden geïnteresseerden uitgenodigd om deel te nemen aan het lopende co-creatie proces en het opzetten van gezonde en duurzame pilots. Ook gaf Jessica Koomen een persoonlijk verhaal over het belang van gezonde voeding en haar nieuwe boek over moestuinieren. Tijdens de pauze konden de aanwezigen genieten van lokale, duurzame en gezonde hapjes van Streekwaar gemaakt door Paula's catering en noten en producten van de notenbomen van Jacob Haalstra van de Nootsaeck

Terug naar het nieuwsoverzicht